2013. március

Ifjúsági rovat

Sok szeretettel köszöntöm ismét a testvéreket az ifjúság nevében. Az elmúlt hónapban sok érdekes programon vettünk részt és mind a vasárnap reggeli, mind pedig a péntek esti ifjúsági óráink nagyon jó hangulatban teltek. Állandó témáink közé tartoznak az ifjúsági terem díszítése, berendezése és a vasárnap délutáni szolgálatok megszervezése is, hiszen igyekszünk ezen a módon is szolgálni Isten és a gyülekezet felé.

Február 8-án szokásos módon gyülekeztünk az ifjúsági órára. Az alkalmat dicsőítéssel kezdtük. A Széll testvérek remek énekeket hoztak nekünk (régieket és újakat is), amik segítettek eltávolodni a nap eseményeitől, fáradalmaitól és hangolták a szívünket a tanításra. Isten üzenetét L Bence továbbította felénk. Nagyon áldásos alkalom volt. Jó beszélgetés alakult ki a tanítás végére és szerintem mindannyian sokat kaptunk ezen az estén. Mielőtt hazamentünk, egy vicces játékot játszottunk, ami nemcsak arra szolgált, hogy jó hangulatban fejeztük be az ifit, hanem egymást is jobban megismertük.

Február 15-én péntek este Széll Laci készült gondolatokkal számunkra. Ez az ifjúsági óra is rendkívül jól sikerült. Azon kívül, hogy elgondolkodtunk a munka jelentőségéről, jó volt megosztani egymással a saját tapasztalatainkat is ebben a témában. Többen elmondták, hogy nehéz hét van mögöttük. Jó volt együtt felüdülni Isten jelenlétében, új erőt nyerni a tanítás és az énekek által.

Február 16-án szombaton az ifjúságunk néhány tagja részt vett az Újpesti Ifjúsági Konferencián. A téma: „Katona dolog” volt. S a központi gondolat így hangzott: „A világ harsog a győzni akarástól, a versenytől, az állandó harctól, amely mindenhol utolér bennünket. De vajon az élet csatájából győztesen vagy vesztesen kerülünk ki? Melyik szellemi hatalom katonái vagyunk? Hogyan teljesíthetjük ezt a szolgálatunkat, és milyen fegyverek állnak rendelkezésünkre?„Nem a nagy erő menti meg a hőst." (Zsoltárok 33,16)" A délelőtti alkalom előadója lelkipásztorunk Katona Béla volt. A fiatalok nagy figyelemmel hallgatták őt. Minden elfogultság nélkül mondom, hogy nagyon jó, tartalmas előadás volt. A dicsőítés szolgálatát az újpesti fiatalok végezték, akik nagy zenei tudással rendelkeznek és így élvezhetővé, bensőségessé tették az éneklést. A délelőtti program után közös ebéden vettünk részt, majd szemináriumok következtek. Nekem személy szerint nagyon tetszett, hogy sokféle lehetőség közül választhattunk azt illetően, hogy hogyan töltjük a délutánt. Voltak játékok, filmklub, a beszélgetésre és a más ifjúságokból érkezettek megismerésére is lehetőséget kaptunk. Ezek után a szemináriumok következtek, amiket Kapitány Zsolt és Újváriné Szabó Anikó tartottak. Az esti alkalom előadója Meláth Attila volt. Szerintem elismerésre méltó, ahogy az ottani fiatalok megszervezték ezt a napot. A dekoráció nagyon ötletes volt. Rengeteg kép, hajtogatott repülők, távcsövek és még sorolhatnám mi minden díszítette a falakat. Úgy gondolom, hogy akik ott voltunk az ifjúságból mindannyian jól éreztük magunkat. Jó hangulatú és a lelki épülésünket szolgáló konferencia volt.

Koszorus Krisztián: „Az Újpesti Konferencia címe Katonadolog volt. Lelkipásztorunkat és Meláth Attilát hívták meg, hogy tanítsanak minket a keresztyén harcról. Számomra érdekes és aktuális téma a hétköznapi harc kérdése, mert ahogy Újpesten is hallottuk, az ördög nem hagy fel a küzdelemmel ezért fel kell öltenünk Isten fegyverzetét. Megfogott a gondolat, hogy Jézust még súlyosabb kísértések érték, mint engem és nagyobb erő kellett neki a hitben való megmaradáshoz és küldetésének teljesítéséhez. Például a Gecsemáné kertben. Jó volt látni, hogy Lelkipásztorunk úgy tudott beszélni a fiatalokhoz, hogy mindenki folyamatosan csendben figyelt. A tanítás után nagyon finom ebéd következett és szemináriumok (mi a Filmklubra mentünk, ahol egy háborús megrázó filmet néztünk végig, ami nagyon tetszett.) A konferencia hangulata és arculata is nagyon izgalmas volt, látszott, hogy rengeteg energiát áldoztak ezért a napért az Újpestiek. Köszönet érte Istennek és nekik!”

 



Állandó alkalmaink

Istentisztelet
vasárnap 10 és 17 órakor

Bibliaóra
csütörtök 18.30 órakor

Gyermek Bibliakör
vasárnap 9 órától 10 óráig

Ifjúsági alkalmak
péntek 18 órától, vasárnap 9 órától

Kiscsoportos bibliatanulmányozás
vasárnap 9 órától 10 óráig

Lelkipásztori hivatal - az Imaházban
nyitva: minden hétfőn 14.00-től 20.00-ig
és minden szerdán 8.00-tól 14.00-ig
időpont egyeztetés: 06-20/449-0458

Énekóra
csüt.19.30 és vasárnap 18.30 órától

Úrvacsora
a hónap első vasárnapján a 10 órakor kezdődő Istentisztelet második felében

Közös imaóra
nyári hónapokban 9.30 órától 10 óráig

Törekvők órája
a résztvevők igényeihez igazodva

Baba-mama kör
minden páros hét szerdáján 17 órától

Előljárósági megbeszélés
a hónap első szerdáján 18 órától