2012. október

Ifjúsági rovat

Az elmúlt hónap nagyon izgalmasan telt az ifjúság életében. Amellett, hogy igyekszünk megszokni és berendezni az új ifjúsági termet, számos eseményen részt vettünk és igen sok programot szerveztünk magunknak. Jártunk Kiskőrösön és néhányan a Váci Ifjúsági Konferenciára is ellátogattunk.

Szeptember utolsó hétvégéjét tölthettük el Kiskőrösön. Az utazás ötlete a kiskőrösi ifjúság vezetőjétől Seidel Alextől származott, aki szerette volna, hogy a két ifjúság kapcsolata szorosabbá váljon. Mi is támogattuk az ötletet, így nagy lelkesedéssel indultunk útnak. Az ifjúságunkból körülbelül 15-20 ember tudta szabaddá tenni magát a hétvégére. Az utazás nem egyszerre történt. Voltak, akik már pénteken leutaztak, mások csak szombat reggel indultak útnak, a harmadik turnus pedig csak szombat este érkezett meg. Az ottaniak nagy szeretettel és sok-sok programmal vártak minket. A közös ebéd és ismerkedős játékok után a kiskőrösi termálfürdőbe indultunk. 2-3 órát töltöttünk itt labdázással, úszóversenyekkel és beszélgetéssel. Az imaházhoz visszaérkezve finom illatokat éreztünk, mert már készült nekünk a vacsora. A kiskőrösi ifi tagjai nagyon kitettek magukért, olyan finom vacsorát készítettek, hogy még ma is emlegetjük. Az esti alkalom egy közös ifjúsági óra volt, ahol énekeltünk, tanítást hallgattunk, közösen imádkoztunk, megosztottuk egymással a gondolatainkat, ezáltal is jobban megismertük egymást. A napot filmnézéssel zártuk. Szállást az ottaniak biztosítottak számunkra. Vasárnap reggel az ottani ifjúság bibliaóráján vettünk részt. Délelőtt énekekkel szolgáltunk a gyülekezetben, délután pedig nemcsak zenével, hanem bizonyságtételekkel is dicsértük az Urat. Én személy szerint nagyon jól éreztem magam. A szüleim, nagyszüleim révén kicsit Kiskőrösinek is érzem magam és régi vágyam volt, hogy egyszer a két ifjúság/gyülekezet találkozzon egymással. Azt is jó volt megtapasztalni, hogy az Úr megáldotta nem csak a gyülekezetben végzett szolgálatunkat, hanem az ottani fiatalokkal együtt töltött időt is. Új barátságok szövődtek és hiszem, hogy épülni tudtunk egymás hite által.

Katona Ede így számol be élményeiről:

„Az ifink két napra, Kiskőrösre volt hivatalos. A szombat délelőtti játékot és ebédet követően a strand felé vettük az irányt, ahol nagyon jól szórakoztunk és sikerült kicsit összecsiszolódnunk egymással. A strand után visszatértünk az imaházhoz, ahol finom vacsorával vártak minket. Miután mindenki jóllakott elérkezett az esti tanítás, ami számomra talán a nap fénypontja volt. A tanítást hallva ébredtem rá arra, hogy át kell értékelni néhány dolgot az életemben, és az elhangzott szavak nagy segítséget nyújtottak ebben. A vasárnapi nap sem volt felesleges, hiszen a két istentiszteleten is fontos dolgok hangoztak el. Összességében tehát én nagyon jól éreztem magam Kiskőrösön és örülök, hogy megismerhettem néhány új embert is.”

A Váci Ifjúsági Konferencia az október 12-14-i hétvégén került megrendezésre a váci imaházban. Idén is több mint 200 fiatal vett részt ezen a konferencián. Én sajnos csak a szombati napon tudtam ott lenni, de ezért az egy napért is nagyon hálás vagyok, mert nagyon áldott volt. A hétvége témája a „Szolgálunk és Élünk”, tehát a szolgálat és az élet összehangolása volt. A délelőtti előadást Téglási Lajos tartotta. Előadásában szó volt az időről. Felhívta a figyelmünket arra, hogy az idő telik, Jézus vissza fog jönni és számon kéri rajtunk, hogy jól sáfárkodtunk-e a tőle kapott talentumainkkal. Szolgálni nem csak lehetőségünk, hanem kötelességünk is. A délelőtti illetve az esti alkalom közötti idő sem maradt kihasználatlanul, hiszen több szemináriumon is részt vehettünk (Fiúk, lányok; Misszió a gyakorlatban). Az esti program 5 órakor kezdődött. Színes műsorral készültek a váci fiatalok (ha lehet így mondani). Kisfilmet vetítettek, több érdekes jelenetet is megtekintettünk és az esti előadás alkalmával Kovács Géza bácsi buzdította a fiatalokat a megtérésre. Azokat, akik már Isten bemerített gyermekei vagyunk, egy újabb odaszánásra, megtérésre hívott a világi bűneinkből. Felhívta a figyelmünket a fontossági sorrendre, arra hogy mindig Isten legyen az első helyen az életünkben és ne hagyjuk, hogy a világ elcsábítson minket. Az este a „Komolyra fordítva” nevű együttes fantasztikus koncertjével zárult. Eddig négyszer vettem részt a váci konferencián és mindegyik nagyon jó volt, de ez most az összes eddigin túltett. Az előadások remekek voltak és mind hozzám szóltak, a dicsőítés szuper volt és az egyéb programok is ötletesek voltak. Az éneklést a váci fiatalokból álló csapat csinálta Szappanos Tibi vezetésével és minden elfogultság nélkül kell megállapítanom, hogy nagyon tetszett amit csináltak. Igazán Istent dicsérő, Őt imádó énekeket énekeltünk és felhangolták a szívünket az ige befogadására.

Az ifjúság lány szakasza lelkesen tervezgeti az új termünk berendezését. Éppen a székek színének kiválasztásával vagyunk elfoglalva, de már nagyban tervezgetjük a falak színét, készülnek a dísztárgyak, plakátok a falakra és gondolkodunk a növények elhelyezésén is. Biztos szép lesz ha elkészül, már nagyon várjuk!

 



Állandó alkalmaink

Istentisztelet
vasárnap 10 és 17 órakor

Bibliaóra
csütörtök 18.30 órakor

Gyermek Bibliakör
vasárnap 9 órától 10 óráig

Ifjúsági alkalmak
péntek 18 órától, vasárnap 9 órától

Kiscsoportos bibliatanulmányozás
vasárnap 9 órától 10 óráig

Lelkipásztori hivatal - az Imaházban
nyitva: minden hétfőn 14.00-től 20.00-ig
és minden szerdán 8.00-tól 14.00-ig
időpont egyeztetés: 06-20/449-0458

Énekóra
csüt.19.30 és vasárnap 18.30 órától

Úrvacsora
a hónap első vasárnapján a 10 órakor kezdődő Istentisztelet második felében

Közös imaóra
nyári hónapokban 9.30 órától 10 óráig

Törekvők órája
a résztvevők igényeihez igazodva

Baba-mama kör
minden páros hét szerdáján 17 órától

Előljárósági megbeszélés
a hónap első szerdáján 18 órától