2012. november

Ifjúsági rovat

Már jó néhány hónap eltelt az iskolakezdés óta. Belerázódtunk a hétköznapokba, megszoktuk az új időbeosztásunkat. Ilyenkor szokott bekövetkezni, hogy belefásulunk a teendőinkbe, s a hétköznapok tényleg szürkévé válnak. DE nekünk, az ifjúság tagjainak is mindig van egy újabb és újabb feladatunk vagy programunk, ami az újdonság erejével hat. Nagy lelkesedéssel szervezzük az Előszilvesztert.

Mint már említettem készülünk az év legfontosabb ifjúsági eseményére és az elmúlt hónap ennek szervezésével telt. Külön ifjúsági órákat szervezünk annak érdekében, hogy minden feladat gazdára találjon. Felelősöket állítottunk ki, akik koordinálni fognak egy-egy csapatot. Nagyjából kitaláltuk az este forgatókönyvét, úgyhogy minden a lehető legjobban halad afelé, hogy ez a program is nagyon jól sikerüljön. Természetesen dolgozhatunk mi a siker érdekében akármennyit, de ez mind nem elég. Tudjuk, hogy nagyon nagy szükségünk van Isten áldására és arra, hogy majd a résztvevők is megtapasztalhassák az Úr jelenlétét és felénk irányuló jóságát. A többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon sokat imádkozunk az áldásért és, hogy a mi jó Atyánk fénye hassa át az Előszilvesztert. A tanításokban olyan kérdésekre kaphatunk majd választ, mint „hol a helyem?", „itthon vagy külföldön kell élnem?”, stb... Szeretnénk kérni a testvéreket is, hogy imáikban hordozzanak minket és ezt az alkalmat, hogy Isten minél több embert megérinthessen és mi ennek a munkának ne akadályai,gátjai  hanem sokkal inkább elősegítői, támogatói lehessünk.

Lelkesen készül a dicsőítő csapat is. Ebben az évben nem csak egy, hanem két szolgálócsoport is énekelni fog az Előszilveszteren. Már több hete kiválasztottuk az énekeket és próbák is elkezdődtek az elmúlt hetekben. Újból nagy izgalommal készültünk erre az eseményre, mi „szervezők” még sokat fogunk próbálni és az egyéni gyakorlást is megpróbáljuk bezsúfolni a hétköznapok teendői közé. A próbák mindig jó hangulatban telnek: sokat énekelünk, épülünk a bizonyságtételekből, Isten mindannyiunkhoz szól, és mindig imádságos szívvel várjuk a dicsőítést. Nekem személy szerint nagyon jól esik kilépni a hétköznapok zajából, kint hagyni a gondokat az imaházon kívül és csak Istenre figyelni, Őt dicsőíteni mindenért.

Az elmúlt pár hónapban a testvérek is biztosan észrevették, hogy a vasárnap délutáni szolgálatok szervezői az ifjúság közül kerülnek ki. Nagyon örülünk ennek a lehetőségnek is, hiszen így, ebben a formában is szolgálhatjuk Istent és az adott témán - ami köré a szolgálatokat szervezzünk- mi is jobban elgondolkodunk, és az ige tanulmányozásán keresztül még inkább szól hozzánk az Úr. Ezen kívül mivel kettesével szervezzük a délutánokat, többet beszélgetünk, s ez egy újabb esély arra, hogy szorosabb barátságba kerüljünk egymással.

Október 16-án nem egy rendhagyó ifjúságira gyűltünk össze, hanem dicsőítő alkalmat tartottunk az imaházban. Az éneklés szolgálatát kivételesen nem mi a mi fiataljaink tartották, hanem Prazsák László és csapata érkezett hozzánk. Sokan szabaddá tették magukat erre a péntek estére és szép számmál gyűltünk össze az imaházban. Lesták Máté így számol be erről az eseményről:

„Ha van egy szabad péntek estéd (vagy még nem döntöttél...), ha hiszel a dicsőítés és imádkozás erejében, ha hiszed, hogy Isten kész cselekedni akkor: várunk szeretettel egy dicsőítős, imádkozós ifi alkalomra Prazsák Laciékkal!” Szólt a felhívás október utolsó péntek délutánjára. És utólag bátran kijelenthetjük, egy nagyszerű alkalmon vehettünk részt. Bár Laci sajnos megfázott és így a hangját kímélnie kellett, azért Varga Attila tökéletesen kárpótolt minket énekhangjával. Az este elején sokat énekeltünk, amikor ismertük az éneket közösen, amikor nem akkor gyorsan megtanulva a dallamot ugyancsak együtt dicsérhettük Istent. Néhány ének után meghallgathattuk a Laci által hozott tanítást és erőt meríthettünk az általuk képviselt derűs világképből. Meghallgattuk személyes megtérés történetüket, illetve az azóta indult munkásságukról és terveikről is hallottunk néhány szót. Majd ebből az énekekkel tarkított beszámolóból egy interaktívabb beszélgetés alakult ki, így végül az alkalom lezárása után tovább folytattuk a beszélgetést velük és egymással is.

Összegezve nagyszerű élményben lehetett részünk és sokat erősödhettünk a két dicsőítés vezető által.”

 



Állandó alkalmaink

Istentisztelet
vasárnap 10 és 17 órakor

Bibliaóra
csütörtök 18.30 órakor

Gyermek Bibliakör
vasárnap 9 órától 10 óráig

Ifjúsági alkalmak
péntek 18 órától, vasárnap 9 órától

Kiscsoportos bibliatanulmányozás
vasárnap 9 órától 10 óráig

Lelkipásztori hivatal - az Imaházban
nyitva: minden hétfőn 14.00-től 20.00-ig
és minden szerdán 8.00-tól 14.00-ig
időpont egyeztetés: 06-20/449-0458

Énekóra
csüt.19.30 és vasárnap 18.30 órától

Úrvacsora
a hónap első vasárnapján a 10 órakor kezdődő Istentisztelet második felében

Közös imaóra
nyári hónapokban 9.30 órától 10 óráig

Törekvők órája
a résztvevők igényeihez igazodva

Baba-mama kör
minden páros hét szerdáján 17 órától

Előljárósági megbeszélés
a hónap első szerdáján 18 órától