2012. július

Ifjúsági rovat

Sok szeretettel köszöntök mindenkit így a nyár közepén az ifjúság nevében. Ahogy mindenki életében a pihenéssel és a nyaralással telik ez az idő, a mi kis csapatunk életében sincs ez másképp.  Ebben az időszakban nincsenek ifjúsági órák és mivel vasárnap reggelente közös imaóra van, elég ritkán találkozunk.  Nem beszélve arról, hogy mindenki máskor nyaral, így a közös programokat és kirándulásokat is nehéz összeegyeztetni. De Istennek semmi sem lehetetlen.

Ahogy kitört a nyári szünet az ifjúságunk éppen itthon levő tagjai kenuzni indultunk a Tisza-tóra. Június 30-án reggel korán találkoztunk az imaháznál és 7 órakor már 3 autóval száguldottunk az uticélunk felé. Nem olyan sokára oda is értünk és a kenubérlést követően már a vízen gyönyörködhettünk a természetben. Rengeteg különleges madarat, növényt és vízi-bogarat láttunk. Izgalmakban, és „csónak-beborulásban” sem volt hiány. A nagy meleg ellenére nagyon jól bírtuk az evezést, sokat ittunk és jó sok naptejet elhasználtunk. Este értük vissza a táborhelyünkre. A többség az éjszakát is az egyik Tisza-tó parti kempingben töltötte. Nagyon nagy élmény volt a sátrazás, sokat beszélgettünk, nevettünk és menekültünk a szúnyogok elől, ugyanis annyi szúnyog volt főleg az étkezdék környékén, amennyit még sohasem láttunk. Másnap reggel indultunk haza és az utunk szinte egyenesen az imaházba vezetett, hiszen a másnapi TV-felvételre tartottunk próbát. A délutáni istentiszteleten pedig Levente már egy gyors kis beszámolót is tartott a hétvégéről. Hálásak vagyunk Istennek, hogy megóvott minket ezen a kiránduláson és nagyon jó volt látni körülöttünk a gyönyörű természetet, ami az Ő keze nyomán jött létre.

Másnap július 2-án már kora délelőtt összegyűltünk az imaházban készülni a felvételre. A Magyar Televízió 2 darab 8 perces műsor összeállítására kért fel bennünket, aminek mi nagy örömmel tettünk eleget. Izgatottan teltek a felvétel előtti napok, hiszen nagy felelősség annak az eldöntése, hogy mi kerüljön be egy ilyen műsorba, mivel tudunk úgy szólni az emberekhez, hogy felhívjuk a figyelmet Istenre és megmutassuk, mennyire szeretjük Őt. A próba és a forgatás is nagyon jó hangulatban telt. Mind a két blokkban volt jelenet a Márk-drámából, egy ének, illetve 2 bizonyságtétel. A hőség ellenére, ami sok problémát okozott és még több türelmet igényelt, mindenki jó kedvvel és lelkesen vett részt ebben a számunkra eddig még nem ismert evangelizációban. Itt szeretnénk megköszönni János bácsinak és Ili néninek a hűsítő limonádét és a hőség csökkentése érdekében tett fáradozásukat. Jó érzés volt, hogy az ifjúságunk tagjain és vezetőin kívül a lelkipásztorunk és a gyülekezetvezetőnk is reggeltől estig velünk volt.  Isten csodásan megáldotta az egész napunkat. Nagyon jó volt az Ő jelenlétében lenni és bemutatni, hogy mennyire jó a gyermekeiként élni és Őt dicsérni. Reméljük, hogy az üzenet célhoz ért és azok, akik látták a műsort, közelebb kerültek Istenhez és talán sok kis mag került most elhintésre.

A nyáron még vár ránk egy nagy kaland, az ifjúsági nyaralás. Augusztus 22-26 között Perére utazunk elég nagy létszámmal. Kérjük a gyülekezetet imádkozzanak értünk, hogy épségben oda-, illetve hazaérkezhessünk és áldott legyen az a pár nap, amit aktívan Istennel szeretnénk tölteni, hogy meghallhassuk az Ő üzenetét és még jobb gyermekeivé válhassunk és nem utolsó sorban azért, hogy az ifjúságunk még jobban összekovácsolódjon és erősebb lehessen.

Kellemes pihenést és további szép nyarat kívánunk minden egyes Testvérnek!

 



Állandó alkalmaink

Istentisztelet
vasárnap 10 és 17 órakor

Bibliaóra
csütörtök 18.30 órakor

Gyermek Bibliakör
vasárnap 9 órától 10 óráig

Ifjúsági alkalmak
péntek 18 órától, vasárnap 9 órától

Kiscsoportos bibliatanulmányozás
vasárnap 9 órától 10 óráig

Lelkipásztori hivatal - az Imaházban
nyitva: minden hétfőn 14.00-től 20.00-ig
és minden szerdán 8.00-tól 14.00-ig
időpont egyeztetés: 06-20/449-0458

Énekóra
csüt.19.30 és vasárnap 18.30 órától

Úrvacsora
a hónap első vasárnapján a 10 órakor kezdődő Istentisztelet második felében

Közös imaóra
nyári hónapokban 9.30 órától 10 óráig

Törekvők órája
a résztvevők igényeihez igazodva

Baba-mama kör
minden páros hét szerdáján 17 órától

Előljárósági megbeszélés
a hónap első szerdáján 18 órától